Een bijzondere reis voor Johsua, want tijdens zijn reis ontmoette hij zijn grote liefde Katja. Joshua leefde in maar liefst veertig landen en zeilde 60.000 kilometer. Zijn verhaal is zondermeer bijzonder. In 2011 na zijn Rechtenstudie, vertrok Joshua met zijn zeiljacht Hope en zeilde de wereld in om die met eigen ogen te zien en te ervaren. Op de Kaapverdische eilanden ontmoette hij Katia. Het stel werd verliefd en zeilde samen verder de horizon achterna.


Tijdens deze wereldreis maakten ze blogs en vlogs. Ze gingen diep de Amazone in, woonden met traditionele eilandgemeenschappen in de Stille Oceaan en voeren door “Pirate Alley” vlak langs Somalië en Jemen. Na zes jaar komen ze nu eindelijk terug naar Nederland. Familie en vrienden stonden hem op te wachten. Joshua vindt het mooi en emotioneel dat ie zijn familie weer ziet, zoals het zoontje van zijn broer die geboren is toen Joshua vertrok.


Joshua schreef er een boek zijn avonturen, Op reis met de Hope, en krijgt bij aankomst het eerste exemplaar uitgereikt. Joshua en Katia blijven de hele week op de HISWA te water om hun avonturen te delen met bezoekers. TIjdens dit speciale moment was ook veel pers aanwezig. Hart van Nederland heeft een reportage gemaakt die je hieronder terug kan bekijken: