Joshua is nog maar 24 jaar als hij zijn carrièreplannen als advocaat aan de kant schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt een zeilboot, geeft die de naam Hope en vaart de wijde wereld in met het doel rond de wereld te zeilen. Op de Kaapverdische Eilanden ontmoet hij Katia. Het stel wordt verliefd en woont en werkt een jaar op de eilanden. Daarna zeilen ze samen verder.

Op reis met de Hope bestellen? Klik hier


Wat volgt is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan. Tijdens de reis bedenken Joshua en Katia allerlei nieuwe, inventieve manieren om onderweg geld te verdienen. Want zes jaar om de wereld reizen, hoe betaal je dat? 

 

Om alles te kunnen bekostigen werkten Joshua en Katia onder andere ruim een jaar op zeiljacht Perseverance. Hiermee zeilden ze toeristen rond de Kaapverdische eilanden. Tot hun grote verbazing wist het grootste deel van de toeristen weinig van het groene en gevarieerde Kaapverdië; ze kwamen niet verder dan de geïsoleerde (all inclusive) resorts. Als antwoord daarop maakten ze de website https://www.naar-kaapverdische-eilanden.nl/ , hier vind je eerlijke, volledige en onafhankelijke informatie over de eilanden.


Maar het verhaal stopt niet bij de Kaapverden. Tijdens hun avontuur ontmoeten ze heel veel interessante mensen en zien ze onnoemelijk veel mooie bestemmingen, prachtig natuurschoon, indrukwekkende weersomstandigheden. Zo zoekt het stel hippies op in Capão - een verborgen valei in Brazilië, dringen ze diep door in het Amazone gebied, werken ze voor miljardairs op superjachten in het Caraibisch gebied, brengen ze een bezoek aan de zinkende eilanden van Kiribati en ontdekken ze de polynesische levenstijl op Lamotrek, een bijna verborgen eiland in de Stille Oceaan. Wil je het boek alvast bestellen? Klik dan snel op de cover hiernaast. 

Joshua van Eijndhoven studeerde cum laude af voor zijn master Rechtsgeleerdheid en is kapitein, journalist en ondernemer. Hij reisde zes jaar rond de wereld en woonde en werkte in meer dan veertig landen.

 

Op dinsdag 29 augustus komen Joshua en Katia weer thuis. Hun rondje wereld is dan echt ronds als zij na zes jaar Hope om 11:00 uur weer aanleggen aan de steiger van  de Amsterdam Marina (bij de NDSM werf, Werfkade 2, Amsterdam Noord) tijdens de HISWA te water. Aansluitend wordt het boek gepresenteerd (op stand G17).

Joshua en Katia Voor anker bij een onbewoond eiland