Het Zeiltheater is een terugkerend fenomeen op de HISWA, waarin bekende zeilers, auteurs en andere sprekers hun verhalen met de bezoekers delen. De verscheidenheid aan sprekers en watersportgerelateerde onderwerpen die dit jaar de revue zullen passeren is wederom enorm. Tijdens het Zeiltheater zullen ook auteurs van Uitgeverij Hollandia aan het woord komen. Hieronder een overzicht: 


Henk Huizinga - Wo 8 maart 15:00-15:45 / Vrij 10 maart 15:00-15:45
Metereoloog Henk Huizinga werkte jarenlang voor het KNMI en is auteur van Het weer in kaart. Tijdens zijn lezing leer je het weer lezen van de meester zelf en stel je voortaan tijdig je vaarplannen bij. Aan de hand van een actueel weerprobleem legt Henk beknopt en begrijpelijk uit wat de grootste valkuilen zijn. 

 

Anje Valk - Do 9 maart 12:00-12:45 en 16:00-16:45
Anje Valk is voornamelijk bekend van haar vaarwijzer De Engelse oostkust  en voor haar werk voor Zeilen. Recentelijk heeft zij Woeste Kusten in het Nederlands vertaald. Hierin staan vele verhalen (waargebeurd en fictie) over de Noordzee. Anje Valk neemt je tijdens haar lezing mee langs de randen van de Noordzee. 

 

Hein Dijksterhuis - Zat 11 maart 12:00-12:45
Hein Dijksterhuis is een managementexpert en wedstrijdzeiler. In zijn derde boek Passie voor presteren deelt hij ervaringen van topsporters en coaches. In zijn lezing legt Dijksterhuis uit dat managers veel kunnen leren van de geheimen en tactieken van topzeilers, over besluitvorming, strategie, koers houden en innovatie. 

 

Marianne van der Linden - Zat 11 maart 17:00-17:45
Haar handboek Varen op de Waddenzee staat op menig zeilboten in de boekenkast. Marianne kent het wad als geen ander. Heb je een vraag, stel 'm live aan dé Wadvrouw van Nederland! 

 

Wilbert van Haneghem - Zon 12 maart 13:00-13:45 en 16:00-16:45
Stel je voor, je vaart in vier dagen van Lombok naar Komodo en midden op de zee gaat het finaal mis. De boot maakt water en dreigt te zinken. Het overkwam Wilbert van Haneghem en zijn vriendin Marjan. De auteur van Schipbreuk in het paradijs vertelt over zijn bloedstollende avontuur. 

 

Bekijk het volledige programma van het Zeiltheater en de tijden hieronder:

 

Programma Zeiltheather