Frank Koorneef is bekend van de vele vaarwijzers en gidsen die hij eerder schreef van de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Ook met dit nieuwe boek Met staande mast door Nederland bewijst hij eens te meer dat hij een absolute expert én ambassadeur is voor dit aantrekkelijke vaargebied.

 

Frank  Koorneef geeft tijdens de HISWA in de RAI in Amsterdam twee maal een gratis lezing in het Zeiltheater (hal 1). 

Donderdag 17 maart van 12.00 - 12.45 uur

Vrijdag 18 maart van 15.00 - 15.45 uur

 

 

met staande mast 200Nederland is natuurlijk een watersportland bij uitstek, met zoveel water om te bevaren. Maar toch kiezen veel zeilers voor het open water. En dit terwijl het meer beschutte binnenwater heel veel - en misschien wel meer - mogelijkheden biedt. 

De staande mast-route is natuurlijk alom bekend, en wordt vaak gekozen om puur van A naar B te geraken. Maar de vele rivieren, plassen, meren en vaarten bieden een ongekend grote mogelijkheden om door Nederland te toeren. Grote delen van ons land zijn uitstekend te bereiken met je zeilschip. Dit kan een (vakantie)bestemming op zich zijn.. En eentje met enorm veel variatie: zo kun je ’s ochtends ontbijten in de polder beschut in de ritekraag achter je eigen anker en vervolgens borrelen aan de kade in het centrum van een stad. Want ook veel grote steden zijn prima bereikbaar. Denk daarbij bij voorbeeld aan Haarlem, Amsterdam, Dordrecht, Gorinchem, Leeuwarden, Dokkum of Kampen. Je vaart in enkele uren en met slechts een paar te passeren bruggen van de natuur naar de stad en andersom. Onderweg is er enorm veel te zien en de afwisseling is enorm. Een prima vaargebied dus, ook voor de verwende zeiler. Dit boek is een ware inspiratiebron voor iedereen die zijn blik én zijn vaargebied wil verruimen. 

 

Met staande mast door Nederland bevat 23 verschillende routes door verschillende vaargebieden. Alle begaanbaar met een maximale masthoogte van 14 meter. Naast de praktische beschrijving van de route vind je ook aanvullende informatie welke waterkaarten het best te gebruiken zijn, waar mooie en goede aanlegplaatsen zijn, maar ook welke bezienswaardigehden je kunt verwachten op de route. Een heel complete gids dus waarmee je volop op verkenningstocht kunt gaan.