We zullen het eerlijk toegeven: het is momenteel niet het beste weer om te suppen. Maar des te beter om je alvast te oriënteren en aan de sup-voorbereidingen te beginnen. Of je trekt gewoon een laagje extra aan, want door de inspanning krijg je het vanzelf warm. En in de pauze kan je lekker aan de gracht neerploffen, voor een warme chocolademelk met slagroom.

 

Wat is suppen?

Suppen wordt vaak gezien als een wandeling over het water. Het is de manier om fit te blijven en tegelijk te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het is nieuw, zeer toegankelijk en ook nog eens superleuk! Het is bovendien eenvoudig om een plek te vinden om te suppen: iedere Nederlander woont wel in de buurt van water - of het nu een sloot betreft, een meer, grachten, rivieren of zee. In Sup in Nederland vind je alle informatie die je nodig hebt over Suppen, met bovendien verschillende work-outs en twaalf Sup-routes, voor iedere procinvie een. Om het je nog makkelijker te maken hebben we hieronder een van deze sup-routes beschreven: door de grachten van Utrecht.

 

Suppen langs de dom

Tocht: 7 km

Op- en afstap: Maliesingel of Wittevrouwensingel

 

sup utrecht groep

 

Utrecht heeft een ringgracht met bolwerken. Uniek is dat de grachten in het centrum op dezelfde hoogte lopen als de terrassen en restaurants aan de waterkant. Je kunt dus gewoon ergens aanleggen bij een terraje, als je zin heb in een drankje of hapje onderweg. Een goede opstapplek vinden is geen probleem in Utrecht. Let wel op dat je waarschijnlijk een stukje moet lopen vanaf je auto naar de gracht, dus we raden je aan je board in een boardbag te vervoeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

sup utrecht alleen

 

Een leuk startpunt is bijvoorbeeld de stadsbuitengracht, bij de Maliesingen of de Wittevrouwensingel. Van daaraf kun je dan richting het zuiden suppen. Na de Sterren=wacht aan de rechterkant ga je een brug onderdoor. Sla meteen na de brug rechtsaf, de Smalle nieuwegracht in. Dit is een van de mooiste Utrechtse grachten, met diverse terrassen direct aan het water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sup oranje utrecht

 

Met zijn vele bruggetjes loop deze gracht dwars door de stad, langs de universiteitsgebouwen, sociëteiten en studentenvoorzieningen. Aan het eind sluit de Nieuwegracht aan op de weerdsingel. Hier ga je linksaf, tot aan de kruising met de Oudegracht. Bij de weerdsluis sla je linksaf, de Oudegracht op; je supt nu langs de Dom, het stadhuis, honderden terrassen en vele bruggen. Aan het einde van de Oudegracht sla je linksaf, de Singel weer op.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 Deze route komt uit Sup in Nederland, een handboek stand-up Paddling. Op zoek naar meer routes, oefeningen en handige tips, om je alvast voor te bereiden op de zomer? Je bestelt het boek hier.

 

sup route utrecht