Kan jij ook niet wachten tot Woeste kusten in de winkels ligt? Lees dan nu alvast een hoofdstuk uit het boek!

 

In Woeste kusten brengt Tom Blass de vele verhalen over de Noordzee, verzonnen en waar, bij elkaar. Gewapend met een scherpe blik en een warme jas reist Blass langs de randen van deze zee. Onderweg ontmoet hij vissers, kunstenaars, explosievenverwijderaars, burgemeesters – en allerlei andere mensen die door het lot daar terecht zijn gekomen. In de stijl van Geert Mak laat Blass hen aan het woord, om zo op geheel eigen wijze via het kleine tot het grote verhaal te komen.

De Noordzee heeft de wereld op ontelbare manieren veranderd: als een speelplek, als het decor van oorlogen en als culturele uitwisselingsplek. Allerlei kunstenaars, dichters en schrijvers hebben zich laten inspireren door de schitterende zon op de golven en de dramatische winterstormen. Overigens is aan de Noordzeekust ook voor het eerst de strandvakantie ontstaan.


Woeste kusten voegt zich naadloos in de Noordzee-canon. Met uitweidingen over de natuur en de taal, zeeslagen en visvangst laat Blass zien dat de Noordzee zijn geheimen niet zozeer op het water prijsgeeft als wel aan de oevers.

 

Tom Blass studeerde antropologie, rechten en politicologie, werkt als journalist en redacteur en is gespecialiseerd op de terreinen economie, recht, mensenrechten en buitenlandse politiek. Hij woont met zijn gezin in Hastings, Engeland.

 

Lees hier het fragment'Magnifiek. Voegt zich naadloos in de Noordzee-canon.'
NRC Handelsblad

 

 

Woeste kusten van Tom Blass ligt vanaf 15 November in de winkels.