Twee mooie nieuwe boeken van Hollandia liggen vanaf nu in de winkels: Zeilen op getijdenwater van Wilfried Krusekopf en Laser zeilen van Tim Davison.


Zeilen op getijdenwaterVeel zeilers zijn wat huiverig om een zeilreis op getijdenwater te ondernemen, en bij een slechte voorbereiding kan het inderdaad tot gevaarlijke situaties leiden. Zeilen op getijdenwater biedt zeilers hulp zodat zij met meer zelfvertrouwen en plezier het water op kunnen gaan.

Dit handzame boek bevat praktische informatie over getijden in veelvoorkomende situaties. Het boek behandelt de werking van eb en vloed, geeft informatie over het navigeren op getijdenwater zoals het aanlopen en binnenvaren van havens, ankeren en droogvallen en legt uit hoe je het best een zeiltocht door getijdenwater kunt plannen. Met de adviezen uit dit boek kom je veilig aan op de plek van bestemming en ontdek je al het moois wat het getij te bieden heeft.

Wilfried Krusekopf heeft meerdere zeilboeken op zijn naam staan. Hij heeft meer dan 40 jaar zeilervaring en ruim 150.000 zeemijlen afgelegd.

 

 

 


Laser zeilenDe Laser is een snelle eenmanszeilboot die tot een zeer populaire eenheidsklasse behoort. Laser zeilen biedt de zeiler alles wat hij moet weten om het meeste uit zijn Laser te halen. 


Marit Bouwmeester, olympisch kampioen Laser Radial 2016: “Dit boek gaat je helpen! Gewapend met dit boek vergroot je je kennis van de verschillende technieken en zullen je resultaten verbeteren.”

Met duidelijke foto’s, illustraties en tips van diverse zeilkampioenen is dit boek geschikt voor zowel de beginners als de ervaren zeilers. De eerste twee delen van het boek focussen zich op zeiltheorie- en techniek relevant voor alle Lasertypes, met foto’s van zowel de Standaard als de Radial. In het derde deel van het boek komen de elementen aan bod die specifiek zijn voor de drie verschillende tuigen: Standaard, Radial en 4.7.

Auteur Tim Davison is een fervent laser-zeiler en -kampioen. Hij heeft veel zeilboeken geschreven.