De ongelooflijke tocht

  • Auteur:Tristan Jones
  • ISBN:9789064104374
  • Soort:Paperback
  • Pagina's:356 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.
€ 19,99
 -

Bij aanvang van zijn reis om het wereldrecord verticaal zeilen te vestigen-van het laagste (de Dode Zee) tot het hoogste (het Titicacameer) bevaarbare water ter wereld - heeft Tristan Jones er geen benul van gehad dat deze uitdaging zes jaar zou gaan duren. Tijdens deze reis beleefde hij de meest fantastische avonturen die een mens ooit kan beleven. Hij zeilde langs Afrika, de Amazone op, door het Panamakanaal, uiteindelijk op het Titicacameer en terug via de Mato Grosso. In De ongelooflijke tocht krijgt u de kans mee te genieten van dit spectaculaire avontuur.

Recent onderzoek naar het leven en werk van Tristan Jones leert dat de auteur zichzelf graag zag als hoofdpersoon in zijn eigen mythes. Grote delen van De ongelooflijke tocht berusten op waargebeurde reiservaringen, maar we weten nu dat Jones, zoals alle grote vertellers, het verhaal hier en daar naar zijn eigen hand heeft gezet. Dit boek verhaalt van een van de grote reizen van onze tijd, verteld door een van de meest intrigerende schrijvers die de reisliteratuur kent.

'Een boek over zeilen dat verfrissend en fascinerend andres is.' Hammond Innes, The Guardian
'Een gezeild meesterwerk van het niveau van Slocum.' Daily Telegraph
'Een werkelijk buitengewoon verhaal van een opmerkelijk romanticus. Het lezen van dit boek staat gelijk aan het opgenomen worden in die vriendenkring, een ervaring die men niet licht vergeet.' Tim Severin, Hibernia